Een labo reinigen: aandachtspunten

Critical cleaning  

Een kantoor is geen labo en een labo is geen cleanroom. Gelukkig stellen we bij TRU altijd hoge eisen als het op een correcte reiniging aankomt. Ongeacht de omgeving, altijd op maat en met oog voor detail.

All-in-one partner

Als cleanroom cleaning expert komen we dagelijks terecht in verschillende werkomgevingen. We staan te midden van productieprocessen, research-and-developmentcases en slaan een praatje bij de boekhouddienst. Elk bedrijf is anders en heeft zijn specifieke workflows en afdelingen.

Omdat er vaak eerst cruciale stappen in laboratoria gezet worden en daarna in cleanrooms, rekenen klanten op ons om zowel hun cleanroom als hun labo te reinigen. Bovendien maken start- en scale-ups vaak eerst gebruik van labo’s en stappen ze later pas over op cleanrooms.

Juiste inschatting

Een taak onderschatten betekent vaak dubbel (of ondermaats) werk. Jammer genoeg behoort een labo poetsen hier ook vaak toe. Al spreekt het voor zich dat de reiniging van een labo versus een kantoor andere normen met zich meebrengt. Toch?

Lijst met aandachtspunten

Wilt u de klus zelf klaren? Hou dan rekening met de onderstaande aandachtspunten.

  • Volg een strikte omkleedprocedure en draag de correcte kledij.
  • Plan de schoonmaak net voor of na een shift zodat u de operator niet stoort.
  • Raak geen machines of labotafels aan als dat niet nodig is.
  • Hou een logboek bij om continuïteit en opvolging te garanderen.
  • Gebruik kwaliteitsvolle vloermops en schoonmaakdoekjes (bijvoorbeeld van Hydroflex).
  • Maak gebruik van een neutrale detergent en desinfectans.
  • Voer biomedisch afval correct af.

Twijfelt u of uw labo écht proper is? Of wilt u uw labo door ons laten reinigen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ontdek ook hier onze drie tips om uw steriele ruimte correct te reinigen. En wat de vijf grootste valkuilen zijn bij cleanroom cleaning.