Hoe een cleanroom audit uw bedrijf versterkt

Consultancy  

Waarom wachten met goede voornemens tot januari? Plan deze maand nog een audit in en start 2022 met een schone lei. Als specialist in cleanroom cleaning kijken we met een kritische blik naar de gebruikte methodes, materialen en technieken. Streng, maar rechtvaardig. Alleen zo kunnen we aantonen waar het schoentje knelt. Zeker nu de nieuwe norm om de hoek komt kijken, is proactief handelen een slimme zet.

Hoe verloopt een cleanroom audit?

Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel evalueren we uw reinigingsprocedures op basis van hoe u ze omschrijft. Ofwel voeren we ter plaatse een controle van uw cleanroom uit. Uiteraard is die laatste optie de nauwkeurigste.

Op basis van vijftien gerichte ja-neevragen achterhalen we of uw methodes overeenstemmen met de laatste nieuwe regelgeving. Daarna controleren we of uw cleanroom cleaners de afgesproken workflow respecteren. Brengen ze producten op een gepaste manier binnen in de cleanroom? Hoe verloopt hun omkleedprocedure?

In een overzichtelijk en uitgebreid rapport noteren we na de cleanroom audit belangrijke aandachtspunten en aanbevelingen. Door de pijnpunten in kaart te brengen, komt u te weten welke stappen u moet ondernemen om te voldoen aan de voorschriften. Doelgericht en efficiënt, daar gaan we voor!

Sta stil bij de gevolgen

Gedateerde technieken, ontoereikende materialen … Als cleanroom cleaning expert zien we het maar al te vaak. Verrassend genoeg zelfs in ziekenhuisapotheken. Toch is een reiniging en desinfectie uitvoeren volgens de regels van de kunst, de enige manier om steriliteit te garanderen.

Verouderde schoonmaakprocedures zijn niet alleen schadelijk voor uw eindklant, maar ook voor uw cleanroom cleaners zelf. Houdt uw organisatie al jaren vast aan dezelfde methodes en materialen? Weet dan dat reinigingsproducten een enorme evolutie hebben doorgemaakt, zowel op het vlak van kwaliteit als de aanwezigheid van schadelijke stoffen.

Als cleanroom specialist delen we graag onze kennis. Laat ons u adviseren en optimaliseer de reiniging en desinfectie van uw cleanroom en zo ook de werkomgeving van uw medewerkers.

Meer weten over de mogelijke valkuilen binnen cleanroom cleaning? Lees dit artikel.

Wilt u een cleanroom audit laten uitvoeren? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.