Hoe functiedifferentiatie uw team versterkt

Consultancy   Critical cleaning   Equipment cleaning  

Waarom uw equipment cleaning uitbesteden een goed idee is

Verschillende factoren beïnvloeden de productiviteit van uw werknemers. Over sommige hebt u al meer controle dan andere. Met minstens één pijler helpen wij u het verschil te maken: functiedifferentiatie. Door deeltaken uit te besteden blijft u concurrentieel op de markt en creëert u kansen voor interne en externe medewerkers. Oftewel: win-win.

Functiedifferentiatie

Hoewel extra taken toegewezen krijgen het tegenovergestelde doet vermoeden, kan het een belangrijke factor zijn voor werkgeluk. Als u een functie uitbreidt met relevante taken en verantwoordelijkheden, maakt u de job aantrekkelijker. Een werknemer wil voldoening halen uit zijn werk en geen tijd verspillen aan repetitieve taken. In een sector als de onze – waar kwaliteitsvolle profielen schaars zijn – is functiedifferentiatie een waardevolle oefening.

Duurzame samenwerking

Cleanrooms reinigen, tipdozen opvullen, Eppendorfpotten voorbereiden voor de autoclaaf … Het zijn maar enkele voorbeelden van opdrachten die operatoren en/of laboranten er dagelijks bij nemen. En al zijn het belangrijke taken, ze behoren niet tot hun corebusiness. Meer nog, deze professionals verkwisten kostbare tijd aan deeltaken. Het resultaat: tijdnood, frustratie en een daling in werkgeluk en productiviteit.

Dat kan anders. Neem repetitieve taken weg bij operatoren en/of laboranten en besteed ze uit. Reken bijvoorbeeld op een vaste partner voor uw cleanroom cleaning en vertrouw bepaalde klussen toe aan een externe, getrainde medewerker. Zo creëert u ook bij hen een meerwaarde in het takenpakket.

In goede handen

Wilt u uw cleanroom en/of equipment cleaning uitbesteden? Doe dan een beroep op een betrouwbare partner met kennis van zaken. Als specialist in de biotech- en farmasector kennen we de gevoeligheden en verborgen perikelen. We volgen alles nauwgezet op, staan u bij met advies en beschouwen ‘the extra mile’ als een evidentie. Bovendien zetten we de juiste m/v/x in op de juiste plaats, zodat u kunt rekenen op continuïteit.

Wilt u de productiviteit en het werkgeluk van uw team verhogen? Overweeg om uw equipment cleaning uit te besteden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.