Mosa Meat EN TRU: EEN DUURZAME SAMENWERKING

Critical cleaning  

Sinds juni 2020 doet voedingstechnologiebedrijf Mosa Meat een beroep op onze cleanroom cleaning-diensten. Enkele van onze vaste medewerkers staan elke dag in voor de desinfectie en schoonmaak van hun labo’s en kantoren. Deze Nederlandse producent van kweekvlees is een spin-off van de Universiteit Maastricht. “We verhuisden van huurruimtes naar splinternieuwe gebouwen. Om ze perfect proper te houden, rekenen we op de expertise van TRU”, zegt Anon van Essen, labomanager bij Mosa Meat.

WARM AANBEVOLEN

“Bij de oplevering van onze nieuwe laboratoria raadde ons Belgische studiebureau en aannemingsbedrijf TRU aan voor de eindschoonmaak. Terecht, zo blijkt. Na een hartelijk gesprek met CEO Vanessa Morini schakelden we TRU ook in als onze vaste schoonmaakpartner. Onze kantoren en labo’s zien er elke dag als nieuw uit.”

SAMEN VOORUITKIJKEN

“We zijn ervan overtuigd dat kweekvlees veiliger is dan gewoon vlees. Slachthuizen zijn niet steriel, terwijl de kans op besmetting door bacteriën bij kweekvlees miniem is. Bovendien kunnen we in onze steriele omgeving het gebruik van antibiotica beperken. Dat is een win-winsituatie!

Momenteel verbeteren we het productieproces van het kweekvlees voor het effectief op de markt komt. Hoewel we dus voorlopig nog niet moeten voldoen aan de strenge normen binnen de voedingsindustrie, willen we anticiperen op wat komt. Met een deskundige partner als TRU Cleanroom Cleaning kunnen we ervan op aan dat alles vanaf de start correct verloopt.”

PROFESSIONELE PARTNER

“Doordat het TRU-team zich ontfermt over de hygiëne in onze kantoren en ze onze labo’s schoonmaken, kunnen wij volledig focussen op onze corebusiness. De moeilijkheidsgraad zit in het feit dat je vervuiling niet altijd met het blote oog kunt zien. Dat maakt van cleanroom cleaning een vak apart. We hebben er alle vertrouwen in dat deze complexe opdracht bij TRU in goede handen is.”

COMMUNICATION = KEY

“Zowel Vanessa als haar collega’s zijn niet alleen bijzonder professioneel maar ook enorm toegankelijk. Ik kan altijd bij hen terecht met vragen of bedenkingen. Als CEO komt Vanessa regelmatig op bezoek, waardoor we ons als bedrijf echt gehoord en begrepen voelen. Bovendien vind ik het een absolute meerwaarde dat TRU met ons meedenkt. Zowel over mogelijke verbeterpunten als opportuniteiten. Zo zijn ze in zekere zin ‘part of the team’. Alles is altijd netjes geregeld, iedereen is altijd even vriendelijk … TRU doet zoveel meer dan schoonmaken!”

VAN DE BOVENSTE PLANK

“In mijn carrière werkte ik al in verschillende laboratoria. Jammer genoeg is schoonmaak een aspect dat vaak onvoldoende aandacht krijgt en waarop bespaard wordt. TRU toont aan dat een kwaliteitsvolle schoonmaak efficiënt kan én noodzakelijk is. Zowel hun apparatuur als hun uitvoering en analyses zijn van de bovenste plank. Ik denk niet dat een ander bedrijf hieraan kan tippen. De impact van TRU op ons als voedingstechnologiebedrijf is dan ook enorm.”

EEN ROOSKLEURIGE TOEKOMST

“In de toekomst willen we kweekvlees commercialiseren. Dierenleed verminderen, een kleinere ecologische voetafdruk genereren en een ongekende smaakbeleving creëren, staan daarbij voorop. De toekomst ziet er ‘saignant’ – oftewel rooskleurig – uit en met TRU aan onze zijde werken we met veel vertrouwen aan onze groeiplannen.”

Bent u ook op zoek naar een cleaningspecialist voor de reiniging van labo’s en kantoren? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij verbeteren het productieproces van kweekvlees. Dat kan enkel in een op-en-top cleane omgeving. Door de expertise van TRU kunnen wij ons focussen op onze corebusiness en groeiambities. Vanessa denkt echt mee en komt ook regelmatig ter plaatse. Ik werk al heel mijn leven in laboratoria, maar zoveel toewijding en kwaliteit zag ik nog nooit. Zowel hun apparatuur als uitvoering zijn van het allerhoogste niveau.

Anon van Essen
Anon van Essen
Labomanager
Mosa Meat