OptimaT EN TRU: EEN PARTNERSHIP MET MEERWAARDE

Consultancy   Academy  

OptimaT uit Lichtervelde is een industrieel toeleveringsbedrijf en professionele dienstenpartner. Als maatwerkbedrijf stelt het personen tewerk met een afstand tot de arbeidsmarkt. OptimaT is gespecialiseerd in onder meer metaalbewerking, assemblage en elektromontage. Bovendien beschikt het sinds 2019 over een cleanroom. In deze stof- en bacteriearme omgeving produceert OptimaT medische hulpmiddelen. “OptimaT stelt kwaliteit voorop. En dat is ook van toepassing op onze samenwerking met TRU”, zegt David Beke, kwaliteitsingenieur bij OptimaT.

GEZOCHT, GEVONDEN, GEPASSIONEERD

“Om de validatie van onze gloednieuwe cleanroom zo vlot mogelijk te laten verlopen, zochten we een partner voor de eerste, professionele reiniging. Na wat online zoekwerk bleven er voor ons drie potentiële bedrijven over. Hen nodigden we ter plaatse uit voor een gesprek. Vanessa, de CEO van TRU, kon ons overtuigen met haar professionaliteit, expertise en oog voor detail. Haar affiniteit met haar job en haar gedrevenheid gaven de doorslag.”

EEN DUIDELIJKE TOEGEVOEGDE WAARDE

“Twee keer per jaar neemt het team van TRU onze cleanroom onder handen. De dagelijkse schoonmaak voeren onze eigen medewerkers uit. Als maatwerkbedrijf wilden we hen de kans geven om die taak onder de knie te krijgen. Dankzij een kwaliteitsvolle opleiding door TRU is dat goed gelukt. De inzet aan beide kanten creëert dagelijks een impact. Het is heel fijn dat een expert als TRU hier ook een grote, maatschappelijke meerwaarde ziet.”

LIEFDE VOOR HET VAK

“De betrokkenheid van TRU is groot. Tijdens de reinigingsvalidatie van de cleanroom volgde Vanessa haar team zelf op. Dat gaf ons meteen een gerust gevoel. Ze geeft de liefde voor haar vak duidelijk door aan haar personeel. Een cleanroom beheren en reinigen vraagt toewijding en expertise. Door de samenwerking met TRU kunnen we altijd rekenen op de kennis van Vanessa. We zitten echt op dezelfde golflengte. Zowel wat de manier van werken als de communicatie betreft. Zo zie je maar dat onze keuze voor TRU de juiste was.”

VLEKKELOOS VALIDATIEPROCES

“De expertise van TRU is belangrijk voor ons, zeker in deze laatste periode waarin we grote stappen gezet hebben met onze cleanroom. We zijn nu ISO13485:2016 gecertificeerd voor de assemblage van medische hulpmiddelen en onze cleanroom is ISO klasse 8 gevalideerd. We weten dat het team reinigt volgens de laatste nieuwe reinigingsmethodes en de specifieke procedures respecteert. Dat is dus een zorg minder tijdens de validatie. Bovendien is de instructeur van de opleidingen zowat de ‘cleanroomgoeroe’ van België. Je kunt dus wel stellen dat TRU voor ons het verschil maakt.”

WAARDEVOLLE SAMENWERKING

“Onze interne medewerkers zijn tevreden, het team van TRU staat hier telkens met de glimlach … En op het einde van de dag ziet alles er kraaknet uit. Wat een waardevolle samenwerking! Een cleanroom reinigen moet heel nauwgezet gebeuren, daarom rekenen we op de beste partner voor die karwei. We kunnen geen genoegen nemen met minder. Het spreekt voor zich dat we een beroep zullen blijven doen op de expertise van TRU.”

Wilt u uw medewerkers laten opleiden door een specialist en uw cleanroom zelf reinigen? Of zoekt u een professionele partner om de reiniging van uw cleanroom aan uit te besteden? Neem dan zeker contact op voor een kennismaking.

Het TRU-team reinigt onze cleanroom twee keer per jaar. De dagelijkse schoonmaak is in handen van eigen medewerkers. Dat vonden ze bij TRU geen probleem. Integendeel. Tijdens een kwaliteitsvolle opleiding leerden ze onze mensen alle kneepjes van het vak. Opvallend: Vanessa doet zelf de opvolging van haar team. Ze is enorm betrokken en staat altijd klaar met raad en daad. Die combinatie van passie, expertise en service is uniek.

David Beke
David Beke
Kwaliteitsingenieur
OptimaT